Linseimplantat fra 40 år – ICL EDOF

En av de største fordelene med ICL er at man kan korrigere synsfeil uten å fjerne vev fra øyet. Prosedyren er reversibel, som vil si at du kan fjerne den igjen om du av en eller annen grunn skulle ønske/ha behov for det

Hvem passer behandlingen for?

Fra høsten 2022 så kan vi også tilby ICL til de over 40 år som har begynt å slite med alderslangsynthet. Ifocus Øyeklinikk er valgt ut som den første klinikken i Norden som kan tilby denne siste behandlingstypen!

Hvordan foregår operasjonen?

På operasjonsdagen treffer du oss, og vi går igjennom planen for dagen og hva du skal tenke på før, under og etter operasjonen. Du får bedøvende og pupillutvidende øyedråper før vi starter, i tillegg til en beroligende tablett før selve operasjonen dersom du ønsker det. Inngrepet gjør ikke vondt, men det er helt naturlig å kjenne seg urolig før vi starter. Pass på så du stiller spørsmål dersom det er noe du lurer på eller gruer deg spesielt til.

Under operasjonen tar øyelegen og to sykepleiere vare på deg. De er ved din side hele tiden. Vi bedøver øyet med lokalbedøvende øyedråper. Hele inseimplantatoperasjon tar ca 15 minutter per øye. Deretter kan du hvile på vårt hvilerom så lenge du ønsker det. Du kan regne med å være på klinikken i rundt 2 timer. Husk at du ikke får lov til å kjøre bil etter operasjonen, så det er viktig at du har planlagt skyss hjem i forkant av inngrepet.

Etter operasjonen avtaler vi flere oppfølgende etterkontroller, der vi vil forsikre oss om at synet ditt utvikler seg slik det skal. Som regel ser du godt umiddelbart etter operasjonen, men det kan ta mellom 6 måneder og 1 år før du har blitt helt vant til det nye synet ditt. Etterkontrollene inngår i prisen på operasjonen. I noen tilfeller er det behov for en kompletterende behandling med en enkel laseroperasjon for å oppnå ønsket resultat. Det er helt normalt, og inngår også i prisen som du har betalt for linseimplantat -operasjonen.

Risiko for bivirkninger eller komplikasjoner

Det er en viss risiko ved alle kirurgiske inngrep, men det er sjelden vi opplever komplikasjoner. De fleste komplikasjoner kan behandles dersom de oppdages i tide. Derfor oppfordrer vi deg til og kontakt oss dersom det er noe du er bekymret for etter operasjonen. For å minimerer infeksjonsrisikoen, er det viktig at du følger våre retningslinjer.

Vanlige (≥ 1/100)

  • Jeg vil motta mer informasjon om Linseimplantat fra 40 år – ICL EDOF

Helseforsikring

Ifocus Øyeklinikk har avtale med alle de største forsikringsselskapene som tilbyr helseforsikring. En helseforsikring garanterer kunden en vurdering og eventuell påfølgende behandling hos legespesialist innen en gitt kort tidsfrist. Har du en slik forsikring? Bruk den! Les mer om helseforsikring her.

Delbetaling

Operasjonen skal betales før oppstart. Betaling skjer ved ankomst klinikk med bankkort/kredittkort.

Ifocus Øyeklinikk har avtale med Ressursbank om delbetaling. Vi kan være behjelpelig med søknaden eller en kan søke selv på: www.ressursbank.no

Ressursbank gir deg mulighet til å dele opp kostnaden over f.eks. 24 måneder. Det betyr at du kan betale et fast beløp hver eneste måned i to år. Du kan når som helst betale inn ekstra eller slutt betale delbetalingsavtalen før 24 måneder er gått.

Delbetaling over 24 måneder gjelder for beløp opp til 70.000,-

Søknad om delbetaling må gjøres i god tid før operasjonsdagen.

  • Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.