Grønn stær – iStent Inject

Grønn stær (Glaukom) er en snikende sykdom som kan skade synsnerven og kan ende opp med nedsatt syn og i verste fall blindhet. Heldigvis er blindhet sjelden og rammer kun 1-2 % av alle de som får sykdommen. Tidlig diagnose, god oppfølging og behandling er viktig for å unngå at sykdommen utvikler seg.

Hvordan stiller vi diagnosen?

Grønn stær utredes med en grundig øyeundersøkelse. Undersøkelsen består av en mikroskopvurdering, synsfeltundersøkelse, måling av øyetrykk og videre bildediagnostikk.

Hvordan behandle Grønn stær?

All behandling av glaukom er rettet mot å stoppe sykdomsutviklingen og hindre rask og synstruende forverring. For å oppnå dette, benytter en ulike metoder for å redusere øyetrykket som øyedråper, laserbehandling eller operativ behandling. Trykkreduserende øyedråper er den vanligste behandlingen, men for noen pasienter er dette krevende.

iStent Inject

iStent inject, et nyere og verdifullt behandlingsalternativ som kan være et godt alternativ eller supplement til tradisjonell behandling med øyedråper. Enkelt forklart er iStent Inject en bitteliten ventil (verdens minste implantat) som plasseres i øyet for å redusere øyetrykket. Behandlingen er rask og medfører minimal risiko.

En iStent Inject plasseres i øyet for å øke drenasjen av kammervæske og redusere øyetrykket. En fungerende iStent Inject gir følgende gode effekter:

Store studier har vist at ca. 80 % av pasientene med iStent Inject får en varig trykksenkende effekt.

Ifocus Øyeklinikk har siden 2018 benyttet denne metoden på over 100 pasienter og våre resultat viser samme effektivitet som de store studiene.

Er iStent Inject noe for deg?

Er du lei av daglige øyedråper? Opplever du at øyedråpene reduserer din livskvalitet? Synes du at behandling med øyedråper er vanskelig og lett å glemme? Ønsker du minske eller slutte med øyedråper? Da kan iStent Inject være et godt alternativ.

Er du nysgjerrig på et nytt SYN på livet, ta kontakt da vel!

  • Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.