Nytt avdelingskontor i Stavanger

Ifocus Øyeklinikk åpner avdelingskontor i Stavanger! Vi har ulike løsninger for deg som ønsker å bli brillefri.

I tett samarbeid med Øyelegene i Stavanger åpner Ifocus avdelingskontor i Stavanger sentrum. Fra vårt nye kontor i Skagen 40, vil vi kunne gjennomføre forundersøkelser og etterkontroll på din vei til å bli brillefri. Selve operasjonen finner sted i vår klinikk i Haugesund som er en av landets største og mest moderne øyeklinikker og har siden starten i 1996 tilbudt kvalitet, kunnskap og høyt servicenivå. Vår klinikk har et bredt tilbud innenfor utredning og behandling av øyesykdommer i øyets fremre og bakre segment. Mer info om behandlinger finner dere her.

Staben vår består av tre øyeleger, syv optikere, ortoptist, operasjonssykepleier, operasjonstekniker, resepsjonist, klinisk koordinator og daglig leder. Alle medarbeidere har lang erfaring og faglig styrke. Klinikken ble etablert i 1996 og har så langt utført mer enn 45.000 øyeoperasjoner. En del av staben har vært med fra starten.

Helt siden oppstarten har vi publisert våre faglige forsknings resultater ved nasjonale og internasjonale kongresser, og i fagtidsskrifter. For å sikre at vi leverer høy kvalitet og best mulig resultat for våre kunder, investerer vi løpende i topp moderne utstyr og sikrer alle våre behandlinger gjennom kvalitetssystemet. Klinikken er en av åtte klinikker i Europa som er gitt status som «Center of Exellence» og i skrivende stund kan klinikken vise til hele fire doktorgradsstudenter, noe som er svært unikt for en klinikk på denne størrelsen.

Vårt nye kontor i Stavanger vil bli driftet av Bjørn Gjerdrum som har over 25 års erfaring som optiker, hvorav mer enn 15 år innen refraktiv kirurgi. Bjørn har de siste 3 årene jobbet hos Ifocus Øyeklinikk for å gjennomføre sin doktorgrad innen beregning av kunstige øyelinser.

Hans spesialområde er forundersøkelser og etterkontroller rettet mot grå stær og linseoperasjoner.

Brillefri?

Hvis du ønsker deg en hverdag uten briller så finnes det flere ulike løsninger. De vanligste behandlingene for å bli brillefri er det vi kaller for ICL / linseimplantat og RLE / linsebytte.

For deg mellom 20-45 år

ICL – linseimplantat passer perfekt for deg med en aktiv tilværelse, som vil ha forbedret syn eller bli brillefri.

En av de største fordelene med ICL er at man kan korrigere synsfeilen uten å fjerne vev fra øyet. Prosedyren er reversibel, som vil si at du kan fjerne den igjen om du av en eller annen grunn skulle ønske/ha behov for det.

Videre reduserer man problemet med tørre øyne, man får et skarpt og klart syn samt at du vil få et utmerket mørkesyn.

En nyhet fra ICL er at man kan tilby to alternativ, et for aldersgruppen 20-40 som ønsker et brillefritt avstandssyn og et for de over 40 som har begynt å slite med alderslangsynthet i tillegg. Ifocus Øyeklinikk er valgt ut som den første klinikk i Norden som kan tilby denne siste behandlingstypen.

Alderssyn – fra ca. 45 års alderen

RLE – linsebytte. Fra ca. 45 års alder vil de fleste oppleve sviktende lesesyn. Øyets linse mister sin naturlige elastisitet, og en opplever problemer med å fokusere synet og se klart på nært hold. Dette kan vi behandle med eksakt samme operasjonsmetode som det benyttes for å behandle grå stær –verdens vanligste operative inngrep.

Ved linsebytteoperasjon (RLE) skiftes den naturlige linsen i øyet ut med en kunstig. Den kunstige linsen vil gjøre det mulig å se godt på alle avstander. Her har det skjedd en rivende utvikling de siste årene og dette har gitt oss stadig flere alternativ og Ifocus Øyeklinikk kan tilby ulike typer linser til denne operasjonstypen.

Før / Under / Etter operasjon

Det er kun friske øyne som blir operert og før en evt. operasjon må hver enkelt pasient gjennomgå en grundig undersøkelse for å kartlegge tilstanden og om du er kandidat for operasjon.

Når du kommer til oss for operasjonen, treffer du klinikkpersonalet som går gjennom hva som skal skje og hva du må passe på etter operasjon. Øynene lokal bedøves med øyedråper under operasjonen, så du opplever normalt ingen smerte, men noen beskriver et visst ubehag. En øyelokksperre gjør at du ikke kan blunke under operasjonen. Du blir bedt om å se rett opp i et sterkt lys, og så blir din linse tatt ut (RLE) og den ny linse satt på plass. Operasjonen tar ca. 15 min per øye.

Allerede dagen etter operasjon vil de aller fleste kunne kjøre bil samt gå på jobb. For alle vil det uansett være en kort tilvenningsperiode.

Nysgjerrig?

Er du nysgjerrig på å få et nytt SYN på livet? Ta kontakt eller fyll ut skjema under og vi kontakter deg!

  • Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.