Lev aktivt – uten briller og linser

Se godt når du bader.

Ifocus Øyeklinikk tilbyr flere ulike behandlingsformer som gjør at du kan leve et aktivt liv – uten briller.

Er du personen som løper uansett vær og vind? Er du morgenfuglen som starter dagen med en time i bassenget? Driver du med jakt i høstskumringen? Eller elsker du å få med deg alt som skjer når du er ute på tur med barnebarna, selv om regnet øser ned? Kunne du tenkt deg å oppleve disse øyeblikkene uten briller eller linser? Vi i Ifocus Øyeklinikk kan hjelpe deg med akkurat det!

Linseimplantat (ICL) for deg mellom 20-40 år

ICL-operasjonen utføres på poliklinisk basis, noe som betyr at du som pasient blir operert og reiser hjem samme dag. Selve prosedyren tar vanligvis 20–30 minutter eller mindre. Pasienten trenger noen som kan kjøre ham/henne hjem på operasjonsdagen.

Tren hardt med et godt syn.

En av de største fordelene med ICL er at man kan korrigere synsfeilen uten å fjerne vev fra øyet. Prosedyren er reversibel, som vil si at du kan fjerne den igjen om du av en eller annen grunn skulle ønske/ha behov for det.

Det er svært lite ubehag knyttet til selve operasjonen og tiden etterpå. Noen øyedråper eller legemidler kan bli forskrevet, og et besøk hos øyelegen din settes vanligvis opp dagen etter operasjonen.

Våre priser for ICL-linseimplantat for begge øyne er per mars 2022 kr 59.900,-

Fordeler med ICL:

Ser du målstreken?

Linsebytte for de over 45 år

Rundt 45-årsalderen vil mange oppleve å få alderssyn. Øyets linse mister sin naturlige elastisitet, noe som fører til at man opplever problemer med å fokusere synet og se klart på nært hold.

For å bli kvitt disse problemene, benytter vi samme operasjonsmetode som ved behandling av grå stær, som er en av verdens mest vanligste operasjoner. Med denne RLE-behandlingen skifter vi ut den naturlige linsen i øyet med en kunstig linse med flere styrker i. Denne kunstige linsen gjør det mulig å se godt både på nært hold og på avstand. 

Våre priser for RLE-behandling for begge øyne er per mars 202 kr 69.900,-

Monofokalt og multifokalt linsebytte

Ifocus Øyeklinikk utfører rask og smertefri RLE-behandling på to måter. Med en monofokal linse får du bra syn på enten nært eller langt hold uten briller. Som regel velger pasienten å få godt syn på langt hold, og kompletterer med lesebriller for å se bra på nært hold.

Til forskjell fra den monofokale linsen, får du med en multifokal linse godt syn på både lang og kort avstand, samt større muligheter for å tilpasse synet etter behov.

Ser du kurven?

Torisk linse ved skjeve hornhinner

Monofokale og multifokale linser kan være toriske – spesielt tilpasset den enkelte for å korrigere for skjeve hornhinner. Under forundersøkelsen din ser vi om du har skjeve hornhinner, og om en torisk linse kan hjelpe deg.

Lurer du på om ICL- eller RLE-behandling er noe for deg? Bestill en uforpliktende forundersøkelse hos Ifocus Øyeklinikk i dag!

  • Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.