Ifocus Øyeklinikk Stavanger

Ifocus har åpnet ny høystandard øyeklinikk i Stavanger Sentrum!

I hele 3. etasje på MagasinBlaa har vi i tett samarbeid med Øyelegene åpne et øyehelsetilbud som få andre kan matche!

Vår nye klinikk er en helprivat øyeklinikk som tilbyr ulike operative tilbud for å bli brillefri. Vi tar også imot pasienter for operasjon av grå stær som er finansiert av pasienten selv eller via helseforsikring.

Ifocus Øyeklinikk med øyelege og eier Kjell Gunnar Gundersen har siden oppstarten i 1997 utført mer enn 50 000 øyeoperasjoner. Nå tar han med seg sin kompetanse til Stavanger! Klinikken starter opp med to erfarne og dyktige optikere, øyelege og eget operasjonsteam.

Med på laget får vi også Ortoptist Meta Haaland som flytter sin praksis inn i vår nye flotte klinikk. Meta har avtale med Helfo og hennes spesialitet er skjeling, samsyn, dobbeltsyn og amblyopibehandling. Kontakt info til Meta: tlf: 450 43 688 / e-post: meta.haaland@lyse.net

Ifocus Øyeklinikk er en av åtte klinikker i Europa som er gitt status som «Center of Exellence». I tillegg til den operative behandlingen satser Ifocus Øyeklinikk bevisst på forskning og utvikling – et arbeid som har gitt dem en internasjonal posisjon innen de fagfelt de har satset på.

Brillefri?

Hvis du ønsker deg en hverdag uten briller så finnes det flere ulike løsninger. De vanligste behandlingene for å bli brillefri er det vi kaller for ICL / linseimplantat og RLE / linsebytte.

For deg mellom 20-45 år

ICL – linseimplantat passer perfekt for deg med en aktiv tilværelse, som vil ha forbedret syn eller bli brillefri.

En av de største fordelene med ICL er at man kan korrigere synsfeilen uten å fjerne vev fra øyet. Prosedyren er reversibel, som vil si at du kan fjerne den igjen om du av en eller annen grunn skulle ønske/ha behov for det.

Videre reduserer man problemet med tørre øyne, man får et skarpt og klart syn samt at du vil få et utmerket mørkesyn.

En nyhet fra ICL er at man kan tilby to alternativ, et for aldersgruppen 20-40 som ønsker et brillefritt avstandssyn og et for de over 40 som har begynt å slite med alderslangsynthet i tillegg. Ifocus Øyeklinikk er valgt ut som den første klinikk i Norden som kan tilby denne siste behandlingstypen.

Alderssyn – fra ca. 45 års alderen

RLE – linsebytte. Fra ca. 45 års alder vil de fleste oppleve sviktende lesesyn. Øyets linse mister sin naturlige elastisitet, og en opplever problemer med å fokusere synet og se klart på nært hold. Dette kan vi behandle med eksakt samme operasjonsmetode som det benyttes for å behandle grå stær –verdens vanligste operative inngrep.

Ved linsebytteoperasjon (RLE) skiftes den naturlige linsen i øyet ut med en kunstig. Den kunstige linsen vil gjøre det mulig å se godt på alle avstander. Her har det skjedd en rivende utvikling de siste årene og dette har gitt oss stadig flere alternativ og Ifocus Øyeklinikk kan tilby ulike typer linser til denne operasjonstypen.

Før / Under / Etter operasjon

Det er kun friske øyne som blir operert og før en evt. operasjon må hver enkelt pasient gjennomgå en grundig undersøkelse for å kartlegge tilstanden og om du er kandidat for operasjon.

Når du kommer til oss for operasjonen, treffer du klinikkpersonalet som går gjennom hva som skal skje og hva du må passe på etter operasjon. Øynene lokal bedøves med øyedråper under operasjonen, så du opplever normalt ingen smerte, men noen beskriver et visst ubehag. En øyelokksperre gjør at du ikke kan blunke under operasjonen. Du blir bedt om å se rett opp i et sterkt lys, og så blir din linse tatt ut (RLE) og den ny linse satt på plass. Operasjonen tar ca. 15 min per øye.

Allerede dagen etter operasjon vil de aller fleste kunne kjøre bil samt gå på jobb. For alle vil det uansett være en kort tilvenningsperiode.

Nysgjerrig?

Er du nysgjerrig på å få et nytt SYN på livet?

Ta kontakt eller fyll ut skjema under og vi kontakter deg!

  • Jeg vil motta mer informasjon om Ifocus Øyeklinikk Stavanger
  • Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.