Linsebytte fra 45 år

Rundt 45 års alderen, vil de fleste oppleve å få alderssyn. Øyets linse mister sin naturlige elastisitet, og en opplever problemer med å fokusere synet og se klart på nært hold. Vi bruker samme operasjonsmetode som det benyttes for å behandle grå stær – en av verdens vanligste operasjoner.

To muligheter

Ved en linsebytteoperasjon (RLE) skiftes den naturlige linsen i øyet ut med en kunstig linse med flere styrker i. Den kunstige linsen vil gjøre det mulig å se godt både på nært hold og på avstand.

Det finnes to måter å bytte linse: Linsebytte med monofokal- eller multifokal linse.

Monofokal linsebytte


Med en monofokal linse får du et bra syn på enten nært eller langt hold uten briller. Som regel velger man å få godt syn på langt hold, og kompletterer med lesebriller for å se bra på nært hold.

  • Rask og smertefri
  • Godt syn på enten langt hold eller nært hold uten briller
  • Mindre bieffekter enn ved multilfokal linsebytte

Multifokal linsebytte


Til forskjell fra den monofokale linsen, får du med en multifokal linse godt syn på både langt og kort hold, samt større muligheter for å tilpasse synet etter dine behov.

  • Korrigering av alderssyn, samt langsynthet, nærsynthet og skjeve hornhinner.
  • Godt syn på både langt og nært hold
  • Nyeste linsedesignen – Trifokale linser

Torisk linse ved skjeve hornhinner

Monofokale og multifokale linser kan være toriske. Det betyr at de er spesielt tilpasset den enkelte for å korrigere for skjeve hornhinner. Under forundersøkelsen din ser vi om du har skjeve hornhinner og om en torisk linse kan hjelpe deg. I noen tilfeller gjenstår fortsatt skjeve hornhinner etter operasjonen selv om vi har satt inn en torisk linse. Da kan det være nødvendig med en kompletterende laseroperasjon i etterkant. Denne inngår selvsagt i behandlingsprisen for linsebyttet.

Risiko for bivirkninger eller komplikasjoner

Alle kirurgiske inngrep innebærer en viss risiko, det er dog sjelden vi opplever alvorlige bivirkninger eller komplikasjoner. De fleste komplikasjoner er mulig å etterbehandle dersom de oppdages i tide. Derfor er det viktig at du kontakter oss dersom det er noe du er urolig for etter operasjonen. For å minimere risikoen for infeksjoner, er det svært viktig at du følger de rådene du får i forkant av selve operasjonen nøye.

Helseforsikring

Ifocus Øyeklinikk har avtale med alle de største forsikringsselskapene som tilbyr helseforsikring. En helseforsikring garanterer kunden en vurdering og eventuell påfølgende behandling hos legespesialist innen en gitt kort tidsfrist. Har du en slik forsikring? Bruk den! Les mer om helseforsikring her.

Delbetaling

Resursbank gir deg mulighet til å dele opp kostnaden over f.eks. 24 måneder. Det betyr at du kan betale et fast beløp hver eneste måned i to år. Du kan når som helst betale inn ekstra eller sluttbetale delbetalingavtalen før 24 måneder er gått.

Flere behandlinger

Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.

Jeg vil motta mer informasjon om denne behandlingen: Linsebytte fra 45 år