Klinikken

Velkommen til en av landets største og mest moderne øyeklinikker. Ifocus Øyeklinikk har siden starten i 1996 tilbudt kvalitet, kunnskap og høyt servicenivå.

Trygghet

Staben vår består av tre øyeleger, syv optikere, ortoptist, operasjonssykepleier, operasjonstekniker, resepsjonist, klinisk koordinator og daglig leder. Alle medarbeidere har lang erfaring og faglig styrke. Øyeklinikken har et godt fungerende kvalitetssystem siden 2005.

Kontinuitet

Klinikken ble etablert i 1998 og har så langt utført mer en 45.000 øyeoperasjoner. En del av staben har vært med fra starten.

Åpenhet

Helt siden oppstarten har vi publisert våre faglige forsknings resultater ved nasjonale og internasjonale kongresser, og i fagtidsskrifter.

Presisjon

For å sikre at vi leverer høy kvalitet og best mulig resultat for våre kunder, investerer vi løpende i topp moderne utstyr og sikrer alle våre behandlinger gjennom kvalitetssystemet vårt.

Renommé

Vår klinikk har høy internasjonal status, og vi tar jevnlig imot kolleger fra inn- og utland som ønsker å ta del i vår operative rutiner og resultater. Øyeavdelingen ligger langt fremme teknologisk, og er en av åtte øyeklinikker i Europa som har fått status som «Center of Excellence».

Dr. Med. Kjell Gunnar Gundersen startet øyeavdelingen i Privatsykehuset Haugesund i 1998 og er faglig leder. Han tok sin doktorgrad på Lunds Universitet i Sverige i 1999. Med sin lange erfaring som øyespesialist er han en anerkjent øyekirurg og foredragsholder. Han holder foredrag og underviser nasjonalt og internasjonalt.

Gleden av å kunne forbedre kundens synskvalitet er vår viktigste målsetting. Dette gjelder alle fra unge kunder med synsfeil, til eldre pasienter med grå stær eller annen øyesykdom.

Forskning og erfaring

Klinikken vår setter alltid deg som kunde i sentrum. Et godt resultat for deg er et godt resultat for oss. Som en av få private øyeklinikker har vi helt siden oppstarten i 1998 publisert våre forsknings resultater i fagtidsskrifter og på kongresser i inn- og utland.

Vi har årlig 2-4 forskningsprosjekter gående, og inngikk i 2014 samarbeid med Høyskolen Sørøst-Norge, institutt for Optometri, om doktorstudie innen synskirurgi.

Trygghet med moderne utstyr

Den tekniske standard innen operativ øyebehandling utvikles kontinuerlig til kundenes beste. Vi setter vår ære i å være i front når det gjelder medisinsk teknisk utstyr. Kombinasjonen av faglig tyngde og topp moderne utstyr sikrer det beste operative resultat for dine øyne og ditt syn.

Din trygghet er vårt soleklare ansvar. Vi tilbyr operativ behandling av alle typer synsfeil ved hjelp av siste generasjons medisinsk teknisk utstyr.

Våre ansatte

Kjell Gunnar Gundersen

Øyelege / kirurg

Kjell Gunnar startet øyeklinikken ved Privatsykehuset Haugesund i 1998. Han er i dag faglig leder og eier av Ifocus Øyeklinikk. Han tok sin doktorgrad på Lunds Universitet i Sverige i 1999. Med sin lange erfaring som øyespesialist er han en anerkjent øyekirurg og foredragsholder. Han holder jevnlig foredrag og underviser nasjonalt og internasjonalt.

Morten Gundersen

Øyelege / PHD kandidat

6 års erfaring som lege. Studerte medisin ved University of Debrecen i Ungarn. Turnus Haugesund Sykehus samt gjennomført spesialisering ved Haukeland Universitetssykehus. Morten sitt spesialområdet er Grå stær, linsekirurgi samt diabetesbehandling.

Christian Nilsen

Øyelege / kirurg /PHD kandidat

Christian har 10 års erfaring som øyelege – utdannet ved universitetet i Tromsø. Han har i løpet av de siste årene deltatt på flere nasjonale og internasjonale kurs innen øye-helse. Christian sitt spesial område er grå stær kirurgi og oculoplastikk (øyelokkkirurgi). Videre har han opparbeidet seg en bred og generell oftalmologisk kompetanse. Han har startet med sin doktorgrad som omhandler tørre øynes betydning for grå stær operasjon.

Grethe P. Gundersen

Tekniker

Grethe er utdannet fysioterapeut i Berlin og har jobbet sammen med sin mann Kjell Gunnar Gundersen i over 20 år. I det daglige jobber hun som tekniker og har ansvar for å gi klinikkens pasienter som skal inn til operasjon den rette tryggheten, omsorg, oppføling samt informasjon. Ut over dette foretar hun kontroller på Glaucompasienter (grønn stær).

Inger Utvik

Driftsleder

Inger er utdannet innen økonomi og administrasjon ved Høyskolen i Haugesund – videreutdanning som medisinsk sekretær samt gjennomført prosessleder kurs. Hun har lang jobb erfaring innenfor helsevesenet og har jobbet for Øyelege Kjell Gunnar Gundersen / Ifocus siden 2013.

Kristin Kolstø Jensen

Optiker

Kristin har lang erfaring som optiker og var ferdig utdannet ved Høyskolen i Kongsberg i 1993. Året etter gjennomførte hun kontaktlinsekurs ved samme høyskole. Hun har siden 2005 jobbet for Øyelege Kjell Gunnar / Ifocus. Hennes spesialområdet er OCT (scanning av øyet).

Camilla Skåre Espetvedt

Resepsjonsansvarlig

Camilla har utdannelse innen reiseliv og handel samt gjennomført flere kurs innen personal, HMS, Juss, lederskap med mer. Hun har lang ledererfaring fra flere store aktører innen varehandel og ble i januar 2020 ansatt som resepsjonsansvarlig her på Ifocus Øyeklinikk.

Per Jensen

Optiker msc / PHD kandidat

Per har jobbet som optiker siden 1992 og fra 2003 jobbet hos Øyelege Kjell Gunnar Gundersen / Ifocus. Han har fordypning innen kontaktlinsetilpasning, arbeidsplassoptometri og optisk rehabilitering av svaksynte. I det daglige er han ansvarlig for tørre øyne feltet på klinikken. Han har en master i klinisk optometri og er nå startet opp på sin doktorgrad med å belyse konsekvensen av tørre øyne for grå stær pasienter.

Meta Haaland

Ortoptist

Meta var ferdig utdannet ved HBO Ortoptie i Nederland i 1993. Hun har siden den gang jobbet som ortoptist. Hennes spesialfelt er skjeling, samsyn, dobbeltsyn og amblyopibehandling.

Rolf Eriksen

Optiker

Rolf har over 20 års erfaring som optiker og har fortløpende fordypet seg i faget innenfor kontaktlinsespesialisering, diagnostika sertifisering samt refraktiv kirurgi. Han har  vært ansatt hos Ifocus Øyeklinikk siden 2015 og jobber i det daglige tett opp imot klinikken sin refraktive kirurgi.

Andrea Mihovilovic

Optiker

Andrea kommer fra Kroatia og har jobbet som optiker siden 2015. Hun har godkjenningskurs for bruk av diagnostiske medikamenter 2. Hun har jobbet for Ifocus Øyeklinikk  siden høsten 2019 og i fjor startet hun opp med sin master innen optometri og synsvitenskap ved Universitetet i Sørøst Norge.

Steffen Østenstad

Optiker msc

Steffen har 19 års erfaring som optiker og har siden 2010 jobbet for øyelege Kjell Gunnar og Ifocus.   Han er studieansvarlig på klinikken. Ut over sin optometri utdannelse så har Steffen en Master i klinisk optometri fra Salus University, Pennsylvania i USA. Han har også utvidet kontaktlinsekompetanse fra Høyskolen i Buskerud.

Thomas Paul Phillip

Svaksyntoptiker

Paul er vår mest erfarne optiker med snart 45 års erfaring. Før han ankom Norge jobbet han 2 år på prestisjetunge Moorfields Eye Hospital i London. I sitt arbeid som optiker har han også 9 års erfaring fra arbeid i Kuwait. De siste 5 årene har han jobbet for Ifocus både i butikk og på klinikken – hans spesialfelt er svaksyntoptikk samt kontaktlinser.

Jorunn Håvås

Optiker

Jorunn har 12 års erfaring som optiker og har tatt spesialisering innen kontaktlinsetilpasning. Hun har jobbet for Ifocus Øyeklinikk siden 2012. Hennes ansvarsområdet er etterkontroller av kataraktoperasjoner samt oppfølging av glaukom og diabetes pasienter.

Tone Yli Rossebø

Operasjonssykepleier

Tone er utdannet sykepleier og har gjennomført flere kurs innen oftalmologi. Hun har siden 2004 jobbet som operasjonssykepleier. Fra 2009 har hun vært en del av Kjell Gunnar Gundersen sitt operasjonsteam.

Astrid Henden

Resepsjonist / Operasjonstekniker

Astrid er utdannet tannhelse sekretær og har opparbeidet seg en bred og lang erfaring innen helse, bemanning og regnskap. Hun har siden 2017 jobbet som resepsjonist og operasjonstekniker her på Ifocus klinikken.

Inger Marie Lysgaard

Resepsjonist / Operasjonstekniker

Inger Marie er utdannet fra Næringsakademiet innen hygiene og instrumentbehandling. Hennes arbeidsområder er som steriltekniker samt resepsjonist. Hun har jobbet for Kjell Gunnar / Ifocus siden 2015.

Anne Lise Hovland

Resepsjonist / Operasjons vertinne

Anne Lise har over 20 års erfaring som helsesekretær fra fastlegekontor. Hun startet hos Ifocus nå i 2020 og jobber i resepsjonen samt oppfølging av pasienter som skal inn til operasjon.

Katarina Olsvold

Resepsjonist / Operasjons Tekniker

Katarina Olsvold startet hos Ifocus i 2020. Hun har lang erfaring som helsesekretær og operasjons tekniker fra sykehus og fastlegekontor. Hos oss jobber hun i resepsjonen samt operasjon tekniker.

Elin Westerlund

Resepsjonist

Elin har lang erfaring innen helsesektoren og startet opp som tannhelse sekretær i 1989. Hun har siden 2015 vært ansatt som resepsjonist her på Ifocus Øyeklinikk.

Ifocus Optikk

Ifocus Optikk åpnet i samarbeid med Ifocus Øyeklinikk i Helsehuset Haugesund høsten 2015 og dermed ble konseptet butikk / klinikk lansert. Samarbeidet vårt med øyeklinikken  gir våre kunder en ekstra følelse av å bli ivaretatt. Butikkene i Haugesund og Åkrehamn jobber alltid mot målet om å ha det beste utvalget av designer-innfatninger og solbriller i distriktet.

Les mer om Ifocus Optikk og besøk deres nettsted her.

  • Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.