Linseimplantat (ICL) fra 20 år

Passer deg som har store synsfeil eller når hornhinner er for tynne for en laserbehandling. ICL er en behandling som korrigerer nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner, og metoden er reversibel.

Hvem passer behandlingen for?

Dersom du har en synsfeil som er for stor å korrigere med øyelaser, eller dersom dine hornhinner ikke egner seg for en laserbehandling kan vi istedet sette inn et linseimplantat. Linseimplantat er en reversibel løsning med høy optisk kvalitet som også er et alternativ for de med moderate synsfeil.

Hvordan foregår operasjonen?

På operasjonsdagen treffer du oss, og vi går igjennom planen for dagen og hva du skal tenke på før, under og etter operasjonen. Du får bedøvende og pupillutvidende øyedråper før vi starter, i tillegg til en beroligende tablett før selve operasjonen dersom du ønsker det. Inngrepet gjør ikke vondt, men det er helt naturlig å kjenne seg urolig før vi starter. Pass på så du stiller spørsmål dersom det er noe du lurer på eller gruer deg spesielt til.

Under operasjonen tar øyelegen og to sykepleiere vare på deg. De er ved din side hele tiden. Vi bedøver øyet med lokalbedøvende øyedråper. Hele inseimplantatoperasjon tar ca. 15 minutter per øye. Deretter kan du hvile på vårt hvilerom så lenge du ønsker det. Du kan regne med å være på klinikken i rundt 2 timer. Husk at du ikke får lov til å kjøre bil etter operasjonen, så det er viktig at du har planlagt skyss hjem i forkant av inngrepet.

Etter operasjonen avtaler vi flere oppfølgende etterkontroller, der vi vil forsikre oss om at synet ditt utvikler seg slik det skal. Som regel ser du godt umiddelbart etter operasjonen, men det kan ta mellom 6 måneder og 1 år før du har blitt helt vant til det nye synet ditt. Etterkontrollene inngår i prisen på operasjonen. I noen tilfeller er det behov for en kompletterende behandling med en enkel laseroperasjon for å oppnå ønsket resultat. Det er helt normalt, og inngår også i prisen som du har betalt for linseimplantat -operasjonen.

Risiko for bivirkninger eller komplikasjoner

Det er en viss risiko ved alle kirurgiske inngrep, men det er sjelden vi opplever komplikasjoner. De fleste komplikasjoner kan behandles dersom de oppdages i tide. Derfor oppfordrer vi deg til og kontakt oss dersom det er noe du er bekymret for etter operasjonen. For å minimerer infeksjonsrisikoen, er det viktig at du følger våre retningslinjer.

Vanlige (≥ 1/100)

  • Jeg vil motta mer informasjon om Linseimplantat (ICL) fra 20 år

Helseforsikring

Ifocus Øyeklinikk har avtale med alle de største forsikringsselskapene som tilbyr helseforsikring. En helseforsikring garanterer kunden en vurdering og eventuell påfølgende behandling hos legespesialist innen en gitt kort tidsfrist. Har du en slik forsikring? Bruk den! Les mer om helseforsikring her.

Betaling / Delbetaling

Ressursbank gir deg mulighet til å dele opp kostnaden over f.eks. 24 måneder. Det betyr at du kan betale et fast beløp hver eneste måned i to år. Du kan når som helst betale inn ekstra eller slutt betale delbetalings avtalen før 24 måneder er gått.

  • Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.