Tørre øyne

Tørre øyne er den vanligste årsaken til plager med øynene og skyldes primært nedsatt tåreproduksjon eller økt fordamping av tårefilmen. Ofte ser vi en kombinasjon av begge. Tørre øyne er således en vanlig øyelidelse som trenger individuell behandling.

Tårevæsken skal fukte, smøre og beskytte øyet, og består av vann, slim (mucin), fett (lipider), enzymer og antistoffer. Ny kunnskap har vist oss at den vanligste årsaken til tørre øyne er redusert mengde fett og kvalitet av tårefilmen (Meibomsk kjertel dysfunksjon, MGD) som igjen leder til økt fordampning. Økt fordampning fører til en ustabil og tynn tårefilm som igjen fører til uttørking og en slags betennelsestilstand i øyet (inflammasjon).

Vanlige symptomer

Behandling

Tørre øyne er en kompleks og multifaktoriell tilstand og behandling må tilpasses hver enkelt. I tillegg til generelle råd om kosthold og bruk av kosttilskudd er den vanligste form for behandling drypping med kunstig tårevæske eller salve.  Andre former for behandling kan være:

Vi gjennomfører utredning og behandling av tørre øyne for alle pasientgrupper. Vi bruker avanserte instrumenter og lager et behandlingsopplegg som er skreddersydd for dine øyne.

Pris for utredning av tørre øyne: 1.200 kr.

Er du nysgjerrig på å få et nytt SYN på livet? Ta kontakt med oss da vel!

Kontakt meg

  • Jeg vil motta mer informasjon om Tørre øyne
  • Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.