Bli brillefri

Et operativt alternativ for de fleste mellom 20 og 70 år!

Hvis du ønsker deg en hverdag uten briller så finnes det flere ulike løsninger. De vanligste behandlingene for å bli brillefri er det vi kaller for ICL-linseimplantat og RLE med Linsebytte.

Klinikken
Ifocus Øyeklinikk, midt i Haugesund sentrum har siden oppstarten i 1997, utført mer enn 45 000 øyeoperasjoner. I en av landets største og mest moderne øyeklinikker tar vi daglig imot pasienter fra hele landet med alle typer synsfeil.

Klinikken er en av åtte klinikker i Europa som er gitt status som «Center of Exellence» og i skrivende stund kan klinikken vise til hele fire doktorgradsstudenter, noe som er svært unikt for en klinikk på denne størrelsen.

Kombinasjonen av faglig tynge og topp moderne utstyr skal sikre det beste operative resultatet for våre kunders øyne og syn. For å klare dette står syv høyt utdannede optikere, dyktige helsemedarbeidere, en ortoptist samt tre anerkjente øyeleger klar til din disposisjon!

For deg mellom 20-45 år
ICL – linseimplantat passer perfekt for deg med en aktiv tilværelse, som vil ha forbedret syn eller bli brillefri.

En av de største fordelene med ICL er at man kan korrigere synsfeilen uten å fjerne vev fra øyet. Prosedyren er reversibel, som vil si at du kan fjerne den igjen om du av en eller annen grunn skulle ønske/ha behov for det.

Videre reduserer man problemet med tørre øyne, man får et skarpt og klart syn samt at du vil få et utmerket mørkesyn.

En nyhet fra ICL er at man kan tilby to alternativ, et for aldersgruppen 20-40 som ønsker et brillefritt avstandssyn og et for de over 40 som har begynt å slite med alderslangsynthet i tillegg. Ifocus Øyeklinikk er valgt ut som den første klinikk i Norden som kan tilby denne siste behandlingstypen.

Alderssyn – fra ca. 45 års alderen
RLE – linsebytte. Fra ca. 45 års alder vil de fleste oppleve sviktende lesesyn. Øyets linse mister sin naturlige elastisitet, og en opplever problemer med å fokusere synet og se klart på nært hold. Dette kan vi behandle med eksakt samme operasjonsmetode som det benyttes for å behandle grå stær –verdens vanligste operative inngrep.

Ved linsebytteoperasjon (RLE) skiftes den naturlige linsen i øyet ut med en kunstig. Den kunstige linsen vil gjøre det mulig å se godt på alle avstander. Her har det skjedd en rivende utvikling de siste årene og dette har gitt oss stadig flere alternativ og Ifocus Øyeklinikk kan tilby ulike typer linser til denne operasjonstypen.

Før / Under / Etter operasjon
Det er kun friske øyne som blir operert og før en evt. operasjon må hver enkelt pasient gjennomgå en grundig undersøkelse for å kartlegge tilstanden.

Når du kommer til oss for operasjonen, treffer du klinikkpersonalet som går gjennom hva som skal skje og hva du må passe på etter operasjon. Øynene lokal bedøves med øyedråper under operasjonen, så du opplever normalt ingen smerte, men noen beskriver et visst ubehag. En øyelokksperre gjør at du ikke kan blunke under operasjonen. Du blir bedt om å se rett opp i et sterkt lys, og så blir din linse tatt ut (RLE) og den ny linse satt på plass. Operasjonen tar 10-15 min per øye.

Allerede dagen etter operasjon vil de aller fleste kunne kjøre bil samt gå på jobb. For alle vil det uansett være en kort tilvenningsperiode.

Nysgjerrig?

Er du nysgjerrig på å få et nytt SYN på livet? Ta kontakt eller kom innom oss.

  • Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.