Grå stær operasjon

Grå stær er en vanlig aldersutvikling i øyets linse og kalles også katarakt. Grå stær er en uklarhet i øyets linse som kan påvirke vår synsevne. Grå stær øker med økende alder, men kan også ramme yngre helt ned til nyfødte. Det kan også oppstå etter øyeskade eller annen øyesykdom.

Hvordan foregår behandlingen?

Grå stær kan kun behandles operativt. Inngrepet er enkelt og smertefritt og tar kun ca 10 minutter pr. øye. Linsen fjernes og erstattes av en kunstig og klar linse. Vi bruker kun lokal bedøvelse i form av øyedråper ved inngrepet. Øyet er bedøvet, ellers er du ved full bevissthet.

Hva kan man forvente?

De aller fleste oppnår klart og godt syn etter operasjonen. På operasjonsdagen opplever alle varierende grad av tåkesyn, men dagen etter ser de fleste betraktelig bedre. Synet vil gradvis bli bedre etter to-tre dager, men hos noen blir ikke synet helt skarpt før etter at briller er tilpasset.

Hvem kan opereres?

Alle som har fått diagnosen grå stær og har merket avtagende syn eller blendingseffekter ved bilkjøring er kandidat for operasjon. Din fastlege eller optiker kan henvise deg til øyelege for en fullstendig vurdering.

Komplikasjoner og bivirkninger

Alle operasjoner, inkludert operasjon for grå stær, innebærer en viss risiko. Heldigvis er risikoen for dette inngrepet svært lav. Det er normalt at øyet kjennes litt irritert den første tiden etter operasjonen. Noen få kan oppleve vedvarende plager med røde og tørre øyne. Det er også normalt at man er litt lysømfintlig i dagene etter operasjonen.

Priser for grå stær-operasjon

Se prisliste i menyen.

  • Jeg vil motta mer informasjon om Grå stær operasjon

Helseforsikring

Ifocus Øyeklinikk har avtale med alle de største forsikringsselskapene som tilbyr helseforsikring. En helseforsikring garanterer kunden en vurdering og eventuell påfølgende behandling hos legespesialist innen en gitt kort tidsfrist. Har du en slik forsikring? Bruk den! Les mer om helseforsikring her.

Pasientreiser

Ved grå stær-operasjon kan du få dekket reiseutgifter når du reiser til eller fra behandling som dekkes av det offentlige.
Les mer om pasientreiser her.

Betaling / Delbetaling

Operasjonen skal betales før oppstart. Betaling skjer ved ankomst klinikk med bankkort/kredittkort.

Ressursbank gir deg mulighet til å dele opp kostnaden over f.eks. 24 måneder. Det betyr at du kan betale et fast beløp hver eneste måned i to år. Du kan når som helst betale inn ekstra eller slutt betale delbetalingsavtalen før 24 måneder er gått.

Delbetaling over 24 måneder gjelder for beløp opp til 70 000,-

Søknad om delbetaling må gjøres i god tid før operasjonsdagen.

Linsealternativer

Ny linseteknologi gjør at vi kan korrigere både skjeve hornhinner og alderslangsynthet. Hvis du ønsker en større grad av brillefrihet, kan denne type linser være et godt alternativ. For å kunne avklare om du er en kandidat til å få denne type linser, må dette først avklares ved en forundersøkelse (FUS). Ønsker du mer informasjon om denne muligheten, ta kontakt med oss.

  • Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.