Tørre øyne

Tørre øyne skal behandles som en betennelsestilstand med reseptbelagte medisiner. Tilstanden skyldes som oftest nedsatt kvalitet eller mengde av fettstoffer i tårefilmen (meibomsk kjerteldysfunksjon).

Hva er tørre øyne?

Tørre øyne er den vanligste årsaken til plager med øynene og skyldes primært nedsatt tåreproduksjon eller økt fordamping av tårefilmen. Ofte ser vi en kombinasjon av begge. Tørre øyne er således en vanlig øyelidelse som trenger individuell behandling.

Tårevæsken skal fukte, smøre og beskytte øyet, og består av vann, slim (mucin), fett (lipider), enzymer og antistoffer. Ny kunnskap har vist oss at den vanligste årsaken til tørre øyne er redusert mengde fett og kvalitet av tårefilmen (Meibomsk kjertel dysfunksjon, MGD), som igjen leder til økt fordampning. Økt fordampning fører til en ustabil og tynn tårefilm som igjen fører til uttørking og en slags betennelsestilstand i øyet (inflammasjon).

Vanlige symptomer

Behandling

Tørre øyne er en kompleks og multifaktoriell tilstand og behandling må tilpasses hver enkelt. I tillegg til generelle råd om kosthold og bruk av kosttilskudd er den vanligste form for behandling drypping med kunstig tårevæske eller salve. Andre former for behandling kan være:

Priser – se prisliste i menyen

  • Jeg vil motta mer informasjon om Tørre øyne

Tårefilm – nettportalen mot tørre øyne

Ingenting fukter øynene som en tårefilm av superhøy kvalitet. Se vår liste over tidenes tårefilmer og test din egen. Ta testen her!

  • Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.