Tørre øyne

Tørre øyne skal behandles som en betennelsestilstand med reseptbelagte medisiner. Tilstanden skyldes som oftest nedsatt kvalitet eller mengde av fettstoffer i tårefilmen (meibomsk kjerteldysfunksjon).

Hva er tørre øyne?

Hver femte pasient hos øyelege plages med tørre øyne. Tørre øyne er således en vanlig øyelidelse som trenger individuell behandling. Årsakene er mange, tørt øye er en multifaktoriell sykdom. Tårevæsken fukter og smører øyet, og består av vann, slim (mucin), fett (lipider), enzymer og antistoffer. Tårevæsken er surstoff- leverandør til hornhinnen og til slimhinnen. Fett skal forhindre fordampning av tårevæsken. Redusert mengde eller feil kvalitet på fettstoffene i tårevæsken er vanligste årsak til tørt øye.

Vanlige symptomer

Hvem kan behandles?

Tørre øyne kan være et problem for både menn og kvinner i alle aldre. Hver femte pasient hos øyelege plages med tørre øyne. Dette kan behandles gjennom øyedråper, salver eller kirurgisk, men vi tar alle inn for en individuell konsultasjon og behandling.

Priser:

Utredning tørre øyne

1.200,-

Tårefilm – nettportalen mot tørre øyne

Ingenting fukter øynene som en tårefilm av superhøy kvalitet. Se vår liste over tidenes tårefilmer og test din egen. Ta testen her!

Flere behandlinger

  • Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.
  • Jeg vil motta mer informasjon om Tørre øyne